spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTNoi promisiuni pentru lucrările din cartierul Sucevei

Noi promisiuni pentru lucrările din cartierul Sucevei

În câteva zile vor începe lucrările în cartierul Sucevei, lucrări promise de mai bine de un an. Demararea lucrărilor a fost anunţată de primarul Cosmin Andrei, care a fost întrebat de un botoşănean când ajunge în respectiva zonă.

Mulţi botoşăneni sunt nemulţumiţi că de la anunţarea unor lucrări şi până la demararea acestora trec luni sau chiar ani. Aşa s-a întâmplat şi în cazul celor programate în cartierul Sucevei. „Au trecut săptămâni, domnule primar și lucrările nu au mai început. A venit acum câteva zile o altă comisie (a patra) și lucrările tot nu au mai început. Noi tot pe stradă circulăm (bătrâni, copii, oameni cu probleme medicale etc). Ce să mai facem ca fim auziți și ajutați? Politica este să protejăm cetăţenii sau mașinile parcate aiurea și alandala pe trotuar? S-au luat și stâlpii de protecție, dezordine ca în curtea unui CAP de la ţară în vremurile demult apuse…La ce să ne mai așteptăm?”, i-a transmis primarului Ioan Balan, fost portar la Primăria Botoşani, acum pensionar.

Lucrări promise din martie 2020

În martie 2020, membrii Comisiei de sistematizare a traficului au căzut de acord în privinţa unei măsuri vizând fluidizarea circulaţiei în cartierul Sucevei. Cosmin Andrei, atunci viceprimar şi preşedintele acestei comisii, a propus deschiderea traficului auto pe lângă benzinăria OMV. Practic, atunci s-a decis deschiderea traficului auto din strada Colonel Tomoroveanu în strada Sucevei, pe lângă blocurile turn şi staţia de carburanţi. „După ce vom vedea cum funcţionează traficul în zonă, pentru că sunt foarte multe maşini parcate în dreptul magazinelor de pe strada Sucevei, vom lua şi decizia implementării unui sens unic”, afirma atunci Cosmin Andrei.

Tot atunci s-a spus că măsura a fost transmisă Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani, urmând ca lucrările necesare să fie efectuate de firma care are contract cu primărie pe întreţinere şi reparaţii străzi.

Lucrări aşteptate şi pe strada Nicolae Iorga

Că este mult de la vorbă la faptă, la nivelul Primăriei Botoşani, o demonstrează şi lucrările promise pe strada Nicolae Iorga, tronsonul de la intersecţia cu strada Dimitrie Rallet până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina. Luni la rând s-a spus că se lucrează la proiectul tehnic, când normal ar fi fost ca şantierul să fie deschis atunci când s-au încheiat lucrările de pe strada Viilor, respectiv finalul lunii mai. Că tot era constructorul în zonă.

Pe 18 august, Cosmin Andrei a anunţat că va fi deschis şantierul pe strada Nicolae Iorga, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Proiectul de pe strada Nicolae Iorga include scoaterea dalelor de tramvai, reabilitarea trotuarelor, lărgirea şi asfaltarea străzii şi amenajarea de noi locuri de parcare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...