Transportator prins la volanul unui microbuz cu permis necorespunzător. Mai avea puțin și ajungea acasă

Un cetățean moldovean va fi anchetat penal de poliţiştii de frontieră botoșăneni, după ce a fost prins la volanul unui microbuz fără a deţine un permis de conducere corespunzător categoriei respective.

Cazul a fost descoperit sâmbătă, pe 25 septembrie, a.c., în jurul orei 22.00,când în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, un cetăţean din Republica Moldova, şofer al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova. Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul a prezentat permisul de conducere valabil pentru categoriile A,B,C şi D1.

Deoarece în certificatul de înmatriculare microbuzul era omologat cu un număr de 21 de locuri, pentru conducerea autovehiculului în cauză bărbatului îi era necesar permis de conducere valabil pentru categoria D. Prin urmare, bărbatul va fi cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

 

Deja ai votat!