Accident la beție, cu poliția pe urme

Un bărbat de 40 de ani, din Roma, a ajuns la spital, după ce a provocat un accident rutier în timp ce era urmărit de poliție.

Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți, pe drumul dintre Roma și Botoșani. Șoferul se afla singur în mașină și se îndrepta spre Botoșani. Aflat și sub influența băuturilor alcoolice, potrivit martorilor, bărbatul a ignorat faptul că avea permisul suspendat, sau că localitatea este în carantină.

Doar că la ieșirea din Roma, un echipaj mixt, de poliție și jandarmi, care stătea pentru a verifica respectarea măsurilor anti-covid, i-a făcut acestuia semn să oprească. Realizând că nu avea permis și era băut, bărbatul a călcat mai tare pedala de accelerație. Pe urmele lui a plecat imediat echipajul din filtrul care a încercat să îl oprească, fiind cerut ajutor prin stație și de la alte echipaje de poliție, care au plecat spre Roma.

Aproape cinci kilometri a durat urmărirea, bărbatul accelerând tot mai tare cu poliția pe urmele lui. Într-o curbă la dreapta, acesta a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe sensul opus, după care a lovit violent un parapet metalic și apoi a ajuns la câteva zeci de metri distanță, pe un teren agricol. Polițiștii au ajuns imediat la fața locului, solicitând ajutorul pompierilor și cadrelor medicale. În scurt timp, un echipaj de pompieri și echipajul cu medic al SMURD au ajuns lângă epava mașinii.  Șoferul a fost din fiarele contorsionate și predat cadrelor medicale, acesta având o puternică halenă alcoolică. “Pacientul a fost preluat de la colegii de la ISU cu o politraumă, consecutivă unui accident rutier. A fost imobilizat pe targă trauma și stabilizat, după care transportat la UPU pentru mai multe investigații de specialitate”, a precizat medicul primar în medicina de urgență Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Cazul a intrat în atenția polițiștilor, care urmează să stabilească și dacă bărbatul avea declarație, sau era vaccinat, pentru a putea părăsi localitatea pe timpul nopții. “Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat. În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere fără permis”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 Deja ai votat!