Gabriel Hârtie a fost numit directorul Centrului Judeţean de Excelenţă

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general în perioada ianuarie 2017 – aprilie 2021, a fost numit directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Botoşani. Fostul inspector şcolar general a fost numit în această funcţie ieri, 27 septembrie, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-şi va începe activitatea pe 1 octombrie. Această funcţie i-a fost propusă şi lui Daniel Botezatu, inspector şcolar general în perioada aprilie – 31 august 2021, însă oficialul a refuzat-o, preferând să revină la catedră.

Gabriel Hârtie, profesor de educaţie fizică şi sport, şi-a început activitatea în IŞJ în anul 2012. În primii ani, el a coordonat activitatea profesorilor de educaţie fizică, pentru ca în iunie 2014 să fie numit inspector şcolar general adjunct. În ianuarie 2017, oficialul a fost numit inspector școlar general, la scurt timp după ce Mihaela Huncă, inspector şcolar general, a obţinut un mandat de deputat PSD.

Gabriel Hârtie nu şi-a pierdut funcţia nici după ce a plecat din PSD pentru a o urma pe Mihaela Huncă în PRO România. Şi asta pentru că a devenit inspector şcolar general cu acte în regulă participând la concursul organizat de Ministerul Educaţiei. El şi-a încheiat activitatea de inspector şcolar general pe 28 aprilie 2021, dată la care la conducerea IŞJ a fost instalat Daniel Botezatu.

Numirea lui Gabriel Hârtie în funcţia de director al Centrului Judeţean de Excelenţă lasă loc la interpretări în legătură cu unele înţelegeri pe scena politică botoşăneană. La un moment dat se vehicula informaţia potrivit căreia Gabriel Hârtie va fi numit director al Liceului cu Program Sportiv, unitate condusă de Ioan Huncă. Se pare că liberalii au dorit să-şi asigure voturile consilierilor PRO România în Consiliul Judeţean şi Consiliul Municipal şi de aceea au decis să-l propulseze pe Gabriel Hârtie la conducerea Centrului Judeţean de Excelenţă Botoşani.

Domnul profesor Gabriel Hârtie este, fără îndoială, un profesionist care, dacă a condus opt ani Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, va reuşi să organizeze şi să conducă Centrul Judeţean de Excelenţă. Îi doresc mult succes şi cred că vom colabora foarte bine, în interesul copiilor şi profesorilor capabili de performanţă„, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

 

 

 

Deja ai votat!