Activităţi de promovare a diversităţii lingvistice, la Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe”

În perioada 23 – 28 septembrie 2021, Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani a găzduit mai multe activități pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor. Şi asta pentru că, începând cu anul 2001, în urma inițiativei Uniunii Europene și a Consiliului Europei, pe 26 septembrie se sărbătorește diversitatea lingvistică, plurilingvismul și învățarea limbilor străine pe tot parcursul vieții.

Echipa de proiect, formată din profesorii Jeanina Cătălina Apostol (coordonator), Crina Ștefan, Daniela Grădinaru, Corina Țifrea, Ioana Șcarlii, Adina Papuc, Cristina Maria Pavel, Cezar Grădinaru și preoţii profesori Daniel Dascălu şi Teodor Cenușă, împreună cu elevii Seminarului Teologic, a organizat și derulat activități diverse cu scopul de a atrage atenția tinerilor asupra importanței învățării limbilor străine. De asemenea, s-a dorit conștientizarea elevilor în legătură cu influența asupra limbii române a limbilor europene, precum franceza, latina, italiana, engleza, germana.

Activitățile au debutat cu prezentarea semnificației acestui eveniment de către coordonatorul proiectului și au continuat cu momente artistice (Corul Filotheos, coordonat de Teodor Cenușă), prezentări (proverbe englezești, influența limbii franceze asupra limbii române literare), concurs de recunoaștere a unor cântece celebre la nivel european și internațional, confecționare de tricouri, planșe, postere și desene tematice. Activitățile au culminat cu un moment artistic de excepție susținut de grupul vocal instrumental al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe”, coordonat de Cezar Grădinaru.

Pe tot parcursul activităților, s-au purtat discuții libere cu elevii, aceștia fiind încurajați  să-și spună punctul de vedere în legătură cu materialele prezentate și cu activitatea în sine. La finalul activității, drept feedback aceștia au evidențiat lucrurile cu care se simt ei mai <bogați> în urma acestei activități și mai motivați să aprofundeze cel puțin o limbă straină”, a declarat Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic “Sfântul Gheorghe”.

Deja ai votat!