Cinci traficanți de țigări reținuți pentru 24 de ore în urma descinderilor de marți

Descinderile organizate marți (n.r. – 28 septembrie a.c.) de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Botoșani, în rândul traficanților de țigări din zona de nord a județului, s-au soldat și cu rețineri. În urma audierilor de marți seară, procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Darabani, care a coordonat operațiunea, a dispus reținerea pentru 24 ore a cinci persoane implicate în organizarea contrabandei cu țigări în zona Darabani. În cursul zilei de astăzi, în funcție de probatoriul administrat, anchetatorii vor decide dacă vor formula propuneri de arestare preventivă pe numele suspecților.

Marți, polițiștii SCCO, împreună cu polițiști de frontieră, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, au pus în executare 32 de percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. Potrivit anchetatorilor, începând cu luna ianuarie a.c., 28 de persoane ar fi introdus pe teritoriul național și, ulterior, ar fi distribuit țigarete de proveniență Republica Ucraina, Duty free și fără timbru de acciză, acționând într-un mod conspirat, împreună cu cetățeni ucraineni. Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au reușit să confiște peste 41.000 de pachete de țigarete, care urmau a fi valorificate în mod ilegal în țară, pachetele cu țigări fiind introduse în România peste râul Prut, dar şi cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, de tip dronă, peste fâșia de frontieră cu Republica Ucraina, survolând astfel neautorizat spațial aerian al României.

În urma descinderilor de marți, anchetatorii au ridicat peste 93.000 de lei, peste 96.000 de euro, 49 de telefoane mobile, 54 de cartele sim, două dispozitive de localizare GPS, două stații de emisie-recepție, o tabletă, cagule, o barcă pneumatică și diferite înscrisuri care prezintă interes în cauză. De asemenea, 25 de persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.

Operațiunea a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani–Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani și Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

 

Deja ai votat!