Dorohoianca acuzată că și-a ucis soacra a fost trimisă în judecată

foto arhivă - din ce în ce mai multe femei ajung să fie arestate pentru infracțiuni deosebit de grave

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei dorohoience în vârstă de 50 de ani, Liliana Ghiduc, acuzată de violență în familie sub forma omorului calificat.

„S-a reținut că, în ziua de 10 august 2021, în jurul orei 10.00, pe fondul consumului de alcool și al relațiilor familiale tensionate, inculpata a aplicat soacrei sale, G.V., în vârstă de 83 de ani, mai multe lovituri cu obiecte contondente, cauzându-i multiple leziuni, după care a sugrumat-o, cauzându-i decesul”, au precizat anchetatorii.

Cele două femei locuiau în comun, iar conflictul violent a avut loc după o ceartă. Atunci, Liliana Ghiduc a lovit-o pe soacră, de mai multe ori, cu o bucată de lemn, unele lovituri fiind aplicate la nivelul capului, după care a sugrumat-o. Crima a fost descoperită chiar de fiul victimei, în momentul în care acesta a revenit la domiciliu de la serviciu.

Trupul neînsuflețit al bătrânei a fost ridicat în vederea efectuării necropsiei, iar Liliana Ghiduc a fost internată în vederea efectuării unei expertize medico-legale pentru stabilirea discernământului. Ulterior, ea a fost acuzată de violență în familie sub forma omorului calificat și a fost arestată preventiv.

 

Deja ai votat!