Nova Apaserv a primit încă două amenzi de la Poliţia Locală

Amenzile primite de Nova Apaserv de la Poliţia Locală aproape că egalează numărul avariilor în reţeaua de apă canal. Operatorul a primit în urmă cu câteva zile încă două amenzi pentru nerefacerea zonelor unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii. Asta în condiţiile în care de la începutul lunii poliţiştii locali au aplicat încă trei amenzi.

Astfel, în urma unor verificări efectuate de către viceprimarul Liviu Toma şi o echipă a Poliţiei Locale, s-a constatat că pe strada Împărat Traian nr.64 şi pe strada Cişmea s-a intervenit în regim de urgenţă pentru remedierea unor avarii, însă nu au fost făcute lucrările de refacere a suprafeţelor respective. În baza celor constatate în teren, poliţiştii locali au dat două amenzi în cuantum de câte 1000 de lei.

În urma sesizării unui cetățean care locuieşte pe strada Alba Iulia, cu privire la intervenția Nova Apaserv, pentru remedierea unei avarii aflată pe locul de parcare legal concesionat, s-a constatat că lucrarea a fost executată fără aviz din partea Direcției Edilitare și, în urma controlului efectuat, lucrarea a fost refăcută. În acest caz urmează stabilirea măsurilor legale”, se arată în raportul întocmit de conducerea Poliţiei Locale. La jumătatea acestei luni, botoşăneanul care deţine acel loc de parcare s-a adresat primăriei arătând că în luna martie s-a intervenit pentru remedierea unei avarii, însă nici până la jumătatea lunii septembrie nu au fost efectuate lucrările de refacere pentru ca locul de parcare să poată fi folosit.

Liviu Toma a explicat că, potrivit Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenții la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani, aprobat recent în Consiliul Local, în zece zile calendaristice de la eliberarea avizului de spargere, operatorul trebuie să repare străzile sau trotuarele afectate de lucrările de intervenţie la reţelele de apă – canal.

Deja ai votat!