Trezit din somn, cu pompierii. Un botoșănean a pus mâncarea pe aragaz și a adormit

foto arhivă

O oală cu mâncare uitată pe foc ar fi putut provoca o tragedie miercuri la prânz (n.r. – 29 septembrie a.c.), într-un apartament din municipiul Botoșani. Vecinii au fost cei care au dat alarma, după ce au simțit miros de fum.

Solicitați în ajutor, pompierii botoșăneni au ajuns la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare. „Unul dintre colegi a intrat pe un geam în apartament situat la parterul blocului și l-a găsit pe proprietar, în vârstă de 67 ani, dormind într-una din camere”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani. Din fericire, întâmplarea nu a avut consecințe grave. Totuși, bărbatul a evaluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani și a beneficiat de îngrijiri la fața locului.

Pentru a preveni astfel de evenimente, reprezentanții ISU reamintesc faptul că este nevoie de respectarea unor reguli simple:

  • Nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată;
  • După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul; Nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;
  • Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.
Deja ai votat!