Ziua Europeană a Limbilor, marcată și la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani

Elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani au marcat Ziua Europeană a Limbilor Străine prin diverse activități, coordonate de profesorii liceului. Astfel, sub îndrumarea Alinei Dobrincu, profesor de limba franceză, dar și coordonator pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare în cadrul Liceului, elevii claselor IX- a A, B și C și a X-a B și C au sărbătorit această zi cu poezie, cântec, dar și conștientizare despre importanța învățării unei limbi străine.

La debutul evenimentului aceștia au ascultat imnurile României, Franței și al Angliei, apoi a urmat un moment poetic în limbile română, franceză și engleză, dar și un joc de cuvinte în franceză. Activitatea a continuat cu un moment artistic susținut de eleva Sorina Avasiloaie, cunoscută în liceu pentru calitățile vocale, dar și Veronica Horopciuc a încântat pe cei prezenți cu vocea sa. La final elevii au degustat bucatele alese din gastronomia mai multor țări europene, acestea fiind pregătite chiar de elevele claselor menționate anterior.

,,Activitățile desfășurate au fost un exemplu de bună practică în sine și țin să mulțumesc tuturor elevilor pentru implicare și pentru interesul acordat. Au fost entuziaști și au participat cu plăcere, ca de fiecare dată când au fost solicitați. Implicarea lor le-a stimulat creativitatea și a promovat prietenia, toleranța, armonia, munca în echipa și diversitatea culturală”, a declarat Alina Dobrincu.

De asemenea, tot pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor Mirabela Barbacariu, profesor de limba engleză, a pregătit elevilor teste de cultură generală în limba engleză la care elevii s-au descurcat cu brio.

„Cunoașterea cel puțin a unei limbi străine înseamnă evoluție. Mereu amintesc elevilor că pentru vremurile actuale cunoașterea doar a unei limbi străine este insuficienta. O limbă străină în plus, înseamnă noi deschideri, noi oportunități”, a declarat Mirabela Barbacariu.

Ziua Europeană a Limbilor este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul și învățarea limbilor străine. Aceasta are ca obiectiv atragerea atenției publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să-l sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.

Manifestarea a debutat în 2001, an care a fost declarat în Consiliul Europei „Anul European al Limbilor Vorbite”. În acest an s-a sărbătorit cea de-a 20-a aniversare a Zilei Europene a Limbilor.

 

 

Deja ai votat!