Ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare, marcată în județ

Astăzi, 29 septembrie, se sărbătorește Ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare. Pentru a marca această zi, Direcția pentru Agricultură (DAJ) Botoșani organizează un eveniment în cadrul campaniei „Și tu poți proteja planeta ! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente”.

Activitatea se va desfășura în cele trei licee cu profil agricol din județ pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le finanțează, respectiv Liceul tehnologic ,,Petru Rareș”, Botoșani, Liceul tehnologic ,,Demostene Botez”, Trușești și Liceul tehnologic ,,Alexandru Vlahuță din Șendriceni.

În jur de 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sunt estimate ca fiind generate anual în UE, deșeuri provenind de pe întregul lanț alimentar, însă ponderea cea mai mare o reprezintă deșeurile provenite din gospodării. „Risipa alimentară generează schimbări climatice, având o amprentă de carbon de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră globale și, pe lângă costurile socio-economice pe care le implică, aceasta are și implicații de natură etică: aproximativ 800 de milioane de oameni din lume sunt subnutriți”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!