Vlad Plăcintă a devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani

Consilierii municipali au votat astăzi ca Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” să primească titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani. 19 consilieri au votat „pentru”, în timp ce consilierii USR – Marcel Gheorghiţă şi Raluca Ştefania Curelariu, dar şi Marius Buliga, de la PSD, s-au abţinut de la vot. Proiectul a fost iniţiat de primarul Cosmin Andrei, ca apreciere pentru activitatea umanitară derulată de Vlad Plăcintă, începând cu 2012. Asociaţia a reuşit să adune din donaţii 12 milioane de euro şi să ajute peste 500 de copii şi persoane cu mari probleme de sănătate.

Următorul proiect supus dezbaterii aleşilor locali a vizat acordarea acestei distincţii lui Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, proiect iniţiat de consilierul liberal Cătălin Flutur.

Proiectul a fost însă respins, întrunind doar opt voturi „pentru” date de consilierii liberali, cei 11 consilieri PSD, Marcel Gheorghiţă şi Raluca Curelariu (USR) şi Liviu Toma, PRO România, abţinându-se de la vot. Niciunul dintre cei 14 consilieri nu a motivat de ce s-a abţinut de la vot. Se pare că în decizia lor a cântărit faptul că cele mai multe proiecte umanitare ale lui Daniel Câşlariu au fost derulate în judeţ. Daniel Câşlariu a înfiinţat asociaţia în noiembrie 2019 şi până acum a reuşit să ajute mii de persoane, să construiască 15 case, un ajutor important fiind acordat spitalelor botoşănene, în debutul pandemiei.

Este pentru prima dată în deliberativul local când se respinge un proiect care vizează acordarea titlului de Cetăţean de Onoare unei persoane care s-a evidenţiat într-un domeniu de activitate.

Deja ai votat!