Amendat de jandarmi, după ce a încălcat carantina și a ieșit la plimbare pe străzi

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din satul Băiceni, comuna Curtești, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, a fost amendat de jandarmi.

Oamenii legii l-au depistat în timp ce se plimba nestingherit prin localitate, în condițiile în care nu avea voie să părăsească domiciliul declarat până pe data de 3 octombrie a.c. inclusiv. „Încălcarea măsurii de carantinare, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică pentru o perioadă de 14 zile îl va costa 1.000 lei, sumă ce reprezintă cuantumul sancțiunii contravenționale primite”, a spus Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Amenda aplicată de jandarmi constituie minimul prevăzut de Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, maximul putând ajunge însă la 5.000 de lei.

În ultima săptămână, în vederea limitării noilor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au verificat 584 de persoane la domiciliu, din care 407 aflate în carantină și 177 în izolare.

 

Deja ai votat!