Cea mai longevivă şefă din sistemul sanitar a ieșit la pensie

Cel mai vechi manager din sistemul sanitar a ieşit la pensie. După ce a condus Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) mai bine de două decenii, medicul primar Liliana Mateciuc a decis să se pensioneze. Aceasta a fost manager din anul 1997 până la finele lunii septembrie, cu o pauză de trei ani. Liliana Mateciuc ar fi putut continua ca medic în cadrul SJA, însă a decis ca, odată cu finalizarea mandatului de manager să se retragă din activitatea instituţiei.

„Am decis să las locul şi colegilor tineri, care vin din urmă şi sunt sigură că vor aduce un suflu nou acestei instituţii. Este drept că ultimii doi ani au fost extrem de solicitaţi din punct de vedere al luptei cu această pandemie, dar am reuşit să fim unul dintre serviciile medicale din judeţ cel mai puţin afectate de Covid. Asta denotă profesionalismul colegilor şi mă bucur că am putut fi managerul unui colectiv atât de bine închegat şi profesionist. Îmi doresc ca oricine va veni la conducere să continue munca pe care am depus-o în cei 21 de ani”, a spus medicul primar Liliana Mateciuc, care a activat în total 30 de ani la SJA Botoșani.

Medicul care a condus una dintre cele mai importante instituţii din sistemul sanitar botoşănean a fost unul dintre cei mai discreţi manageri din punct de vedere al ieşirilor în mass-media şi a preferat să nu se afişeze în nici o companie politică. Aceasta a rămas la cârma SJA în toate legislaturile care s-au perindat la conducerea ţării.

Şi asistentul şef al SJA Botoşani a decis să părăsească instituţia 

În aceasta perioadă s-a pensionat şi asistentul şef al SJA Botoşani, Neculai Lupașcu. Acesta a fost la conducerea unităţii tot 21 de ani, adică din anul 2000. De altfel, acesta a fost asistentul șef care a rezistat cel mai mult pe o astfel de funcție la nivelul sistemului sanitar botoșănean. În total asistentul a activat 33 de ani în cadrul SJA, de multe ori acesta coordonând activitatea medicală a întregii unități.

În ultimii ani Neculai Lupașcu a coordonat și activitatea echipajelor medicale prezente la meciurile de Liga I ale FC Botoșani, fiind prezent pe stadion.

Până la organizarea unui concurs interimatul pentru funcţia de manager va fi asigurat de directorul medical Mihai Murariu, iar pentru cea de asistent şef de Anca Todi.

Deja ai votat!