Centrul Judeţean de Excelenţă va fi deschis pe 4 octombrie

Centrul de Excelență pentru copiii și tinerii capabili de performanță își va redeschide porțile, după ce a fost închis o lungă perioadă de timp. Deschiderea oficială va avea loc pe 4 octombrie, începând cu ora 11.30.

Unitate conexă a Ministerului Educaţiei, Centrul de Excelență este o unitate cu personalitate juridică, înființată sub egida și coordonarea metodologică a Inspectoratului Școlar Județean. Centrul va avea sediul administrativ la Palatul Copiilor Botoșani.

Ada Macovei, inspector şcolar general, a declarat că activitățile didactice cu elevii se vor desfășura în municipiile Botoşani şi Dorohoi, în unități de învățământ care dispun de o dotare materială optimă. Astfel, elevii capabili de performanţă se vor pregăti la Școala Gimnazială 11 Botoșani (pentru nivelul gimnazial) şi Colegiul Național „Mihai Eminescu” (pentru liceu). În municipiul Dorohoi centre de pregătire sunt Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” şi Liceul „Regina Maria”.

Activitatea de pregătire a elevilor se va realiza în fiecare zi de sâmbătă.

Obiectivul principal al Centrului de Excelență este proiectarea activității în vederea consolidării și completării cunoștințelor elevilor capabili de performanță, oferind acestora o educație complexă prin care să se dezvolte personalități creative adaptabile societății contemporane. Matematică, limba română și științe sunt disciplinele pe care le vor aprofunda elevii de gimnaziu. Pentru liceu sunt prevăzute ore de: informatică, matematică, limba română, limbă engleză, fizică, chimie și biologie, istorie și geografie”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

În perioada 4 – 8 octombrie va avea loc selecția cadrelor didactice, care vor preda în centrul de excelență. Procedura a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. Selecția elevilor se va face în perioada imediat următoare, urmând ca în prima parte a lunii octombrie să înceapă activitățile didactice din cadrul centrului.

Deja ai votat!