Ziua internaţională a medicului marcată şi la Botoşani

Astăzi, 1 octombrie, este sărbătorită  Ziua Internațională a Medicului. Ideea celebrării unei Zile Internaționale a Medicului a apărut în 1984 şi aparține Organizației Mondiale a Sănătății și organizației Medici Fără Frontiere. În timp, sărbătoarea a câștigat amploare, iar multe țări de pe continente diferite s-au alăturat inițiativei, deși multe state au propria zi în care onorează activitatea medicilor.

La nivel mondial, această zi este celebrată la începutul lunii octombrie, iar în România este marcată chiar în prima zi a lunii. Această sărbătoare a fost marcată şi la Botoşani, iar medicul Monica Adăscăliţei, managerul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani (DSP), a transmis un mesaj cu această ocazie.

„Dragi colegi, în această zi importantă pentru noi toţi, şi în aceste timpuri în care suntem greu încercaţi, este mai important ca niciodată să fim uniţi. Uniţi în faţa pandemiei, uniţi în faţa valului de neîncredere şi de acuze din partea unora şi uniţi pentru a le oferi pacienţilor cea mai bună îngrijire, bazată pe zecile de ani de studiu şi experienţă. Vă mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte pentru eforturile supraomeneşti pe care le depuneţi în această perioadă. Sper să rămânem sănătoşi şi cu putere să trecem peste aceste grele încercări. La mulţi ani!”, a transmis şefa DSP.

Potrivit celor mai recente date transmise de Institutului Național de Statistică (date la nivelul anului 2019), peste 63.000 de medici îngrijesc starea de sănătate a bolnavilor în România. La nivelul judeţului Botoşani sunt peste 500 de medici.

Deja ai votat!