Botoşaniul are, începând de astăzi, învăţământ universitar

Judeţul Botoşani are, începând de astăzi, 2 octombrie, învăţământ universitar. „Un moment istoric, atât pentru cetățenii județului Botoșani cât și pentru cei ai orașului, reședință de județ. Astăzi, am avut onoarea să particip la deschiderea oficială a filialei Botoșani, să văd emoția tinerilor studenți, aici, acasă. Am promis că voi veni în sprijinul tinerilor din Botoșani și am transformat promisiunea într-o realitate palpabilă. Vreau, ca peste trei ani, botoșănenii să se mândrească cu prima generație de studenți, iar cele două specializări deschise, momentan, la Botoșani să se înmulțească cu mult mai multe domenii de studiu. Îmi doresc ca orașul Botoșani să ofere profesioniști și de aceea, astăzi, m-am simțit mândru să văd că orașul prinde conturul unui viitor centru universitar, de prestigiu”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

La festivitate, alături de oficiali, au participat botoşănenii care s-a înscris la această prestigioasă universitate. „Probabil vă întrebați de ce am ales această facultate și de ce am ales să o urmez tocmai la Botoșani. Am ales această facultate pentru că știu că voi avea parte de o înaltă educație și pentru că, mulțumită acestei filiale, voi putea să îmi îndeplinesc obiectivele și, totodată, să fiu alături de familia mea, la care țin atât de mult. Le mulțumesc, pe această cale, celor care au făcut posibil acest lucru și vreau să vă spun că, deși Ziua Educației este sărbătorită pe 5 octombrie, odată cu venirea aici, la Botoșani, a filialei UAIC, ziua educației, cu siguranță, este astăzi!„, a spus un student.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, botoşănenii se pot mândri că, de astăzi, blazonul #UAIC este prezent la ei în oraș.

Acest deziderat nu ar fi fost dus la îndeplinire fără deschiderea și implicarea domnului profesor universitar doctor Tudorel Toader, și fără sprijinul, atât al președintelui Consiliului Județean Botoșani, doamna Doina Federovici cât și al domnului deputat Marius Budăi, fost ministru al Muncii”, a concluzionat primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!