Opt colete cu țigări de contrabandă confiscate pe frontiera cu Republica Moldova

Peste 12.000 de pachete de țigarete de contrabandă au fost confiscate joi seară (n.r. – 30 septembrie a.c.), în urma unei acțiuni comune derulată de polițiștii de frontieră botoșăneni și lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. Totul a plecat de la niște informații deținute polițiștii de frontieră, care au solicitat sprijin de la IPJ, după care au descins pe malul râului Prut, undeva în apropierea satului Ilișeni (comuna Santa Mare).

Astfel, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte (n.r. – întrucât se lăsase deja întunericul), polițiștii de frontieră au observat două persoane care transportau în spate colete voluminoase. „La vederea polițiștilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele și, profitând de configurația terenului și a întunericului, au fugit în vegetația abundentă. Ca urmare a activităților specifice desfășurate, au fost descoperite opt colete care conțineau 12.800 de pachete cu țigări, în valoare totală de aproximativ 13.000 de lei”, a arătat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Anchetatorii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și încearcă să dea de urma tuturor persoanelor implicate.

 

 

Deja ai votat!