Încă o zi cu peste 100 de cazuri de Covid în judeţ. Opt persoane şi-au pierdut viaţa

133 de persoane au fost diagnosticate cu Covid19, în ultimele 24 de ore, în judeţ. Asta au anunţat astăzi autorităţile sanitare. Cele mai multe cazuri, respectiv 64 au fost depistate în municipiul Botoşani, unde rata de infectare a ajuns la 5,96 de cazuri la mia de locuitori.

În acest interval opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infectării cu SARS-CoV-2. Este vorba despre şase femei cu vârste cuprinse între 59 şi 77 de ani. De asemenea şi doi bărbaţi de 48 şi 77 de ani şi-au pierdut viaţa după ce s-au îmbolnăvit de Covid. Toate cele opt persoane sufereau şi de alte afecţiuni.

În prezent cinci localităţi din judeţ sunt în carantină din cauza numărului mare de bolnavi. Este vorba despre Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni. De asemenea alte două localităţi sunt la un pas de impunerea de noi restricţii din cauza numărului mare de bolnavi. Este vorba despre Răchiţi şi Vorona, unde indicele de infectare a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori. O decizie în acest sens va fi luată, însă, zilele viitoare.

De asemenea alte 20 localităţi se află în scenariul roşu după ce au depăşit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

La nivel judeţean rata de infectare este de 3,30 cazuri la mia de locuitori.

De la debutul pandemiei până în prezent 16.878 de botoşăneni s-au îmbolnăvit de Covid19. Dintre aceştia 85,80%, adică 14.481 s-au vindecat, iar 4,79%, adică 808, şi-au pierdut viaţa. În prezent, la nivel judeţean sunt active 1589 de cazuri de Covid19.

Deja ai votat!