Proiect pilot implementat pe strada Împărat Traian

Edilii botoşăneni au finalizat proiectul pilot care a vizat impunerea unor măsuri de siguranță la trecerile de pietoni, pe strada Împărat Traian. „Acest tronson a fost ales din cauza numeroaselor accidente produse în apropierea trecerilor de pietoni şi s-a dovedit a fi de succes. Siguranța botoșănenilor este prioritară. Am promis că voi lua aceste măsuri, la cererea cetățenilor precum și în urma discuțiilor purtate cu domnul Victor Gavriluță, reprezentantul Radar Botoşani Oficial”, a explicat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, proiectul a inclus asigurarea elementelor de siguranţă la opt treceri de pietoni, respectiv: vizibilitate sporită prin iluminat cu lămpi LED cu flux intens, marcaje cu vopsele termoplastice reflectorizante, stâlpi de protecție reflectorizanți montați în apropierea trecerilor de pietoni.

Acest proiect va fi extins în tot orașul, cu precădere în zonele cu trafic intens, în apropierea unităților de învățământ și instituțiilor publice”, a mai transmis primarul municipiului.

Deja ai votat!