Acțiune de proporții a polițiștilor din patru județe, inclusiv Botoșani

În perioada 1 – 3 octombrie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică, polițiștii structurilor de ordine publică au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic și pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, în județele Bistrița Năsăud, Botoșani, Suceava și Maramureș.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), polițiștii au executat 497 de controale, au verificat 336 de obiective și 2.141 de mijloace de transport. Potrivit acelorași surse, au fost constatate 44 de infracțiuni, dintre care 5 prevăzute de Codul Silvic, 18 prevăzute de Codul Vamal, 14 prevăzute de Codul Penal și 7 infracțiuni prevăzute de alte acte normative.

„Totodată, au fost aplicate 732 de sancțiuni, în valoare totală de 333.356 de lei, dintre care 30 pentru contravenții la regimul silvic, 516 pentru diverse abateri rutiere și 186 prevăzute de alte acte normative”, se mai arată în comunicatul de presă emis de IGPR

Polițiștii au confiscat, în vederea indisponibilizării, 1.724.260 de țigarete, 175 de metri cubi de material lemnos și 1.863 de lei.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, investigarea criminalității economice, precum și jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai gărzilor forestiere, ocoalelor silvice de regim și Romsilva.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani, acțiunile organizate în județ s-au desfășurat sâmbătă și duminică (n.r. 2 – 3 octombrie a.c.), când polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, dar și pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier. În urma activităților desfășurate au fost legitimate 270 de persoane și controlate peste 250 de autovehicule. Neregulile constatate s-au soldat cu aplicarea a 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 38.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

 

Deja ai votat!