Oxigenul pacienţilor cu Covid în pericol din cauza şoferilor indisciplinaţi (video)

Maşina care aduce oxigen la spital nu poate intra în parcarea îngustă din cauza şoferilor care parchează neregulamentar. Luni poliţiştii locali au împrăştiat amenzi celor care parcau în Bulevard în zona staţiei de oxigen a spitalului.

Din cauza numărului foarte mare de bolnavi cu Covid, care au nevoie de oxigen, staţia de oxigen a Spitalului Judeţean de Urgenţă este alimentată aproape săptămânal în această perioadă. Amplasarea acesteia în părculeţul dinspre Bulevardul Mihai Eminescu şi accesul destul de dificil al autocisternelor mari cu oxigen lichid, fac ca o porţiune de câteva zeci de metri de pe Bulevard, vis-a-vis de unitatea sanitară, să fie necesari cisternei pentru a face manevrele de intrare în zona de alimentare cu oxigen. Doar că, în ciuda semnului de oprirea interzisă în zonă, locul era plin, luni dimineaţă, de maşini parcate. „La sesizarea celor de la spital a fost o acţiune de sancţionare a celor care au parcat neregulamentar. În ciuda semnelor şi a jaloanelor puse de noi, şoferii continuă să parcheze în acea zonă”, a spus unul dintre poliţiştii locali.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean spun că alimentarea cu oxigen a rezervoarelor unităţii trebuie să fie contnuă, iar autocisterna care vine, uneori nu poate intra din cauza maşinilor parcate. „Alimentarea cu oxigen a staţiei spitalului este vitală pentru bolnavii internaţi cu Covid, dar nu numai. De aceea nu ne putem permite nici măcar un minut să întrerupem fluxul de oxigen, iar şoferii trebuie să înţeleagă că acel spaţiu este foarte important. Autocisterna nu poate intra în curte dacă acel spaţiu este ocupat cu maşini parcate”, a spus un angajat al unităţii sanitare.

Acţiunea poliţiştilor locali a avut succes doar cât au fost prezeţi. În scurt timp maşinile au fost ridicate de proprietari din zona în care au parcat, însă după plecarea poliţiştilor un al şofer a parcat fix între două jaloane.

Deja ai votat!