Șofer de ocazie taxat cu un dosar penal

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova care se afla la volanul unui microbuz, fără a deține un permis de conducere corespunzător categoriei respective.

Bărbatul s-a prezentat astăzi dimineață (n.r. – 4 octombrie a.c.) în PTF Stânca, pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România. Acesta conducea un ansamblu auto format dintr-un microbuz și o autoplatformă, înmatriculate în Republica Moldova, iar la verificarea documentelor a prezentat permisul de conducere valabil pentru categoria B, necorespunzător acestui ansamblu. Audiat, bărbatul a recunoscut faptul că nu avea dreptul să conducă ansamblul auto, dar, deoarece al doilea șofer al microbuzului era obosit, s-a oferit să urce la volan pentru a ajunge mai repede în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit un dosar penal, bărbatul urmând să fie cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

Deja ai votat!