Firmă amendată de comisarii de mediu cu 15.000 de lei

O firmă care schimbă branșamentele la rețeaua de distribuție a gazelor naturale din municipiul Botoșani a fost amendată de comisarii de mediu cu 15.000 de lei. Sancțiunea a venit în urma unor verificări făcute în teren de o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani pe străzile Pod de Piatră, Carmen Sylva, Independenței și pe Aleea Călugăreni.

Astfel, comisarii de mediu cu constatat că operatorul economic, care deține act de reglementare emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului, nu s-a supus tuturor procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului, fiind sancționat cu amendă contravențională în valoare de 15.000 lei.

În fapt, este vorba de o serie de lucrări care nu au fost finalizate, iar din cauza acestora străzile respective sunt pline de praf. În plus, în unele zone, pavelele și bordurile ridicate de operator erau depozitate sub cerul liber.

Cazul a ajuns și în atenția municipalității. În ședința Consiliului local din 30 septembrie a.c., consilierul liberal Andrei Amos a prezentat problemele de pe strada Carmen Sylva, unde s-a lucrat la conducta de gaz și nu au mai fost făcute lucrările de refacere a trotuarului și străzii.

Comisarii de mediu au precizat că botoșănenii pot afla de pe site-ul www.calitateaer.ro, dedicat informării publicului în timp real, parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României care alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).

 

Deja ai votat!