Loc de parcare rezervat cu 7.570 de lei

Locurile de parcare din municipiul Botoşani au ajuns să fie rezervate cu sume astronomice. Şi asta pentru că promisiunile edililor vizând amenajarea unor parcări, prin demolarea garajelor din unele zone, se menţin la acest stadiu din cauza procedurilor birocratice.

La licitaţia organizată astăzi, 5 octombrie, s-a ajuns la suma de 7.570 de lei pe an pentru un loc de pe Aleea Ion Frunzetti, pentru care s-au înscris cinci persoane.

Alte două locuri au fost atribuite cu câte 3000 de lei, unul pe Calea Naţională 57, în spatele Farmaciei Husac, iar altul pe Calea Naţională 107, blocurile ANL (în parcarea de lângă sensul giratoriu de la bazar).

Rămâne de văzut dacă respectivii botoşăneni se vor prezenta să plătească pentru locurile rezervate ştiut fiind faptul că valoarea stabilită la licitaţia de astăzi este valabilă pentru toţi anii cât vor dori să folosească acele locuri. În ultimii ani au mai existat persoane care au licitat pentru valori de câteva sute de lei, însă după câteva zile s-au prezentat la Serviciul Patrimoniu şi au anunţat că renunţă la locul rezervat.

Licitaţie pentru rezervarea a 418 de locuri de parcare

Licitaţia de astăzi a fost organizată pentru 418 de locuri de parcare, cele mai multe nou înfiinţate, la care se adaugă cele din alte zone, cum ar fi Săvenilor, acolo unde nu a putut fi organizată licitaţie în ultimii cinci ani din cauză că strada a fost reabilitată cu fonduri europene.

Dat fiind actualul context epidemiologic, participanţii la licitaţie au stat în faţa Casei Cărţii şi au intrat pe rând în faţa comisiei.

Peste 50% dintre locuri au fost atribuite cu suma minimă, respectiv 172 de lei pe an. Au rămas şi locuri libere, pe strada Săvenilor, în zona Calea Naţională (în spatele farmaciei Anca) şi pe strada Mihail Kogălniceanu.

Deja ai votat!