Carantină prelungită în două localităţi din judeţ (video)

Localităţile Roma şi Tudora rămân în carantină pentru încă şapte zile. Restricţiile din aceste zone urmau să fie ridicate astăzi, însă, după ce au reevaluat situaţia autorităţile au decis ca măsura carantinării să fie prelungită.

„Astăzi cele două localităţi, Roma şi Tudora, ar fi trebuit să iasă din carantină. După reevaluarea situaţiei din cele două comune, punctajul este în continuare peste 65 de puncte şi am solicitat prelungirea cu şapte zile a carantinei”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

La Tudora rata de infectare este de 6,66 de cazuri la mia de locuitori, în timp ce la Roma aceasta este de 7,16. La nivel judeţean indicele este 3,60.

Situaţie analizată pentru municipiul Botoşani

La un pas de carantină se află şi municipiul Botoşani, unde incidenţa cazurilor este de 6,79 la mia de locuitori.

„De fiecare dată când am carantinat o localitate am luat în considerare o serie de criterii pe baza cărora se face un anumit punctaj. Este posibil ca şi la nivelul municipiului să se depăşească nivelul de 65 de puncte la care se impune carantina, dar până nu definitivăm acest scor nu pot să mă pronunţ. Deocamdată am solicitat partenerilor din structurile militare, respectiv Poliţie, Jandarmerie, ISU să continue verificările şi să ia măsurile care se impun la o incidenţă de peste 6 la mie”, a declarat directorul DSP.

Deja ai votat!