Delgaz Grid caută ucenici în judeţul Botoşani

Compania Delgaz Grid și-a propus să încheie în această toamnă parteneriate cu opt instituții de învățământ profesional, printre care şi o unitate de învăţământ din judeţul Botoşani, pentru pregătirea unor viitori instalatori și electricieni. Potrivit celor precizate de Sorin Munteanu, specialist comunicare externă în cadrul Delgaz Grid, în prezent se poartă negocieri, la finalul cărora va fi anunţată unitatea de învăţământ botoşăneană cu care Delgaz Grid va încheia un parteneriat.

În acelaşi timp, compania va continua colaborarea cu opt instituții de învățământ din Iași, Suceava, Bacău, Vaslui, Cluj Napoca. „Aceste parteneriate reprezintă o bază de selecție pentru Programul START de întinerire a forței de muncă din cadrul Delgaz Grid. Din anul 2016, compania derulează un amplu program de întinerire a angajaților. Până în prezent, prin programul START, peste 330 de tineri ingineri, electricieni și instalatori s-au alăturat companiei, iar după doi ani de pregătire aceștia au preluat poziții vacante în companie”, a declarat Sorin Munteanu.

Deși școala a început de curând, 25 de elevi sunt deja în practică profesională în companie, la Târgu-Mureș, Sărmaș – viitorii instalatori și Bacău și Piatra Neamț – viitorii electricieni. Aceștia sunt elevi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Târgu-Mureș, Colegiul ”N.V. Karpen” Bacău și Colegiul Tehnic de transporturi Piatra Neamț.  „Vom continua colaborarea cu cele opt instituții de învățământ cu care am colaborat și anii trecuți, când mai mult de 100 elevi ai școlilor profesionale au făcut practică în companie. Instituțiile partenere sunt: Liceul Tehnologic <Anghel Saligny> Bacău – profil instalator instalații tehnico sanitare și gaze naturale, Colegiul Tehnic <Samoil Isopescu> Suceava – profil electrician joasă și medie tensiune, Liceul <Ştefan Procopiu> Vaslui – profil electrician joasă și medie tensiune, Liceul Tehnologic <Dimitrie Leonida> Iași – electrician joasă și medie tensiune, Colegiul Tehnic <Gheorghe Asachi> Iași – instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze naturale și Colegiul <Anghel Saligny> Cluj Napoca”, a mai spus Sorin Munteanu.

Deja ai votat!