Frica de restricţii creşte numărul vaccinaţilor (video)

Teama de impunere a unor noi restricţii, la care sunt mai expuşi cei nevaccinaţi, a făcut ca numărul persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare să crească vertiginos în ultimele săptămâni. Fiind condiţionaţi să prezinte Certificatul Verde în locuri precum restaurante, cinematografe, teatre sau spații de petrecere a timpului liber de către copii şi săli de jocuri de noroc, botoşănenii decid în număr tot mai mare să se vaccineze.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) dacă în luna august se imunizau zilnic până în 160-180 de persoane în cele mai aglomerate zile, de la mijlocul lunii septembrie numărul acestora s-a dublat ajungându-se la peste 300 de botoșăneni vaccinați cu prima doză într-o singură zi.

Cel mai aglomerat pare să fie în continuare la centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. „Zilnic se vaccinează undeva la 500 de persoane. A crescut și la prima doză numărul, la vreo 320 zilnic, preferat fiind Johnson&Johnson, pentru că are o singură doză şi oamenii pot obţine mai repede certificatul verde”, a spus medicul Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

De la debutul campaniei de vaccinare s-au imunizat peste 70.000 de botoșăneni, însă statistic județul Botoșani se afla ultimele locuri la nivel național, în ceea ce privelte adresabilitatea populației la vaccin.

Deja ai votat!