Reabilitarea străzii IL Caragiale se apropie de final

Şantierul de pe strada IL Caragiale se apropie de final. Ieri, constructorii au turnat primul strat de binder (strat de legătură), pregătind frontul de lucru pentru amenajarea stratului de uzură. În zonă au ajuns Cosmin Andrei, primarul municipiului şi Mircea Magdalena, administrator public, oficiali care au dorit să evalueze stadiul lucrărilor. Potrivit primarului Cosmin Andrei, în cel mai scurt timp, strada, care are aproximativ 582 de metri liniari, va fi complet asfaltată.

Șantierul a fost deschis în iulie 2021, constructorul având obligaţia de a finaliza lucrările în şase luni. Această investiţie presupune îmbrăcăminte asfaltică nouă (strat de legătură – binder și strat de uzură); reabilitarea a 1.760 de metri pătrați de trotuare, cu pavele pietonale și borduri; rezolvarea scurgerii apelor prin sistemul de canalizare pluvială; semnalizare rutieră, marcaje; amenajarea unor locuri de parcare; amenajare acces proprietăți; racorduri cu străzile învecinate.

Strada IL Caragiale, reabilitată, va avea două benzi de circulație, pe o lățime de şase metri (câte trei metri pe bandă) iar trotuarele vor avea între un metru şi 1,5 metri, în funcție de distanța dintre carosabil și limita de proprietate.

Deja ai votat!