Tânăr trimis la puşcărie din cauza norocului

Situație neobișnuită pentru un botoșănean, care riscă să ajungă la pușcărie din cauza banilor câștigați la jocurile de noroc. De loc din comuna Albești, Ovidiu T., în vârstă de 30 de ani, a fost implicat în urmă cu mai mulți ani într-o agresiune, în urma căreia a fost condamnat. Tânărul s-a ales atunci cu o pedeapsă de un an și 20 de zile de închisoare, dar instanța a dispus suspendarea executării pedepsei aplicate pe o durată de trei ani. În acest interval, el trebuia să respecte mai multe măsuri, printre care să se prezinte la Serviciul de Probațiune și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.

Totodată, judecătorii l-au obligat și la plata unor daune morale față de victima agresiunii, în sumă de 3.000 de lei. Tânărul s-a achitat de primele obligații, însă nu a plătit niciun leu victimei, crezând că, dacă nu are serviciu și implicit venituri lunare, va scăpa basma curată. De fiecare dată când era întrebat, el invoca dificultăți financiare și că nu a reușit să-și găsească un loc de muncă stabil.

Tânărul a spus ca nu a avut bani pentru plata daunelor 

Anul acesta, însă, cei de la Serviciul de Probațiune i-au anunțat pe judecători că Ovidiu T. nu a plătit banii. Chemat din nou în instanță, tânărul a invocat că nu a avut sumele necesare, tot ce a cîștigat muncind ocazional mergând pentru întreținerea familiei. A urmat o anchetă socială, iar totate lucrurile păreau să fie în avantajul tânărului, care își jucase destul de bine rolul. Ba mai mult, când s-a văzut în fața judecătorilor, botoșăneanul a cerut să i se mai dea un răgaz de câteva luni pentru a achita obligațiile civile.

Ulterior, el nu s-a mai prezentat la instanță, iar acest lucru le-a dat de bănuit judecătorilor, care s-au interesat despre el și la Fisc. Așa au aflat că, în 2019 și 2020, tânărul, care are doar patru clase, câștigase la jocurile de noroc aproape 12.000 de lei, adică de patru ori mai mult decât trebuia să-i plătească victimei. Judecătorii l-au taxat imediat și au revocat suspendarea executării pedepsei și au dispus ca tânărul să execute pedeapsă de un an și 20 de zile de închisoare în regim de detenție. Disperat, botoșăneanul a făcut apel, sperând că magistrații de la Tribunal îi vor acorda clemență.

Deja ai votat!