Actorii Teatrului „Vasilache”, prezenți la un nou Festival Internațional

Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani urmează să participe la un nou festival internațional organizat în Egipt. Astfel, în perioada 6-11 noiembrie aceștia vor prezenta piesa „Să nu ne răzbunați”, în cadrul celei de-a VI-a ediție a Festivalului „Sharm El Sheikh International Theater Festival For Youth”.

„Actorii Teatrului <<Vasilache>> vor participa la un mare festival de teatru cu mai multe secțiuni, respectiv teatru dramatic, de dans și de monodramă. Este unul dintre marile festivaluri de teatru din lume și este o mare onoare pur și simpla invitație a spectacolului <<Să nu ne răzbunați>>, în acel context, ținând cont că vin teatre și actori de pe tot Globul, SUA, Canada, Japonia sau Africa. Este o reuniune mondială a teatrului, o sărbătoare a acestei arte a spectacolului”, a declarat Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

Piesa pe care actorii o vor prezenta în cadrul Festivalului, „Să nu ne răzbunați”, este o adaptare de Ionuţ Poclid, regia şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor, iar din distribuție face parte actrița Silvia Răileanu. Voce text aparține lui Cezar Amitroaei, iar montajul şi procesarea video lui Florin Petrosceac.

Aceasta a mai fost prezentată în urmă cu trei ani la Bacău, la Gala Star, unde a obținut premiul „Dinu Apetrei”, dar a fost prezentată și în cadrul festivalului de la Ulan Bator, Mongolia, în 2019, unde Silvia Răileanu și Mirela Nistor, au obținut premiul pentru regie.

Deja ai votat!