joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAutoritățile botoșănene intensifică controalele pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Autoritățile botoșănene intensifică controalele pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

Sub autoritatea Instituției prefectului județului Botoșani, în perioada următoare, polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști locali și specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și a Inspectoratului Teritorial de Muncă, vor intensifica acțiunile de control pentru verificarea respectării măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.

Având în vedere faptul că în localitățile Tudora și Roma a fost extinsă perioada carantinei, conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, cu încă 7 zile, forțele de ordine se vor afla în continuare în misiune, pentru menținerea ordinii și siguranței publice în aceste zone, pentru sprijinirea autorităților responsabile în implementarea deciziilor cu privire la instituirea carantinei, prin restricționarea accesului pe căile de comunicații înspre/dinspre cele două localități, precum și pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care încalcă prevederile legale.

Precizăm că pentru localitățile în care incidența cumulată la 14 zile a depășit 6/1000 de locuitori, acesta fiind și cazul municipiului Botoșani, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, cu excepția cazurilor prevăzute în mod expres de lege.

Amintim faptul că, pentru localitățile în care incidența este mai mică de 6/1.000 de locuitori, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

De asemenea, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 75 din 3 octombrie 2021, se mențin măsurile de protecție, obligațiile și restricțiile care trebuie respectate, aprobate prin Hotărârea nr. 57 din 10 septembrie a. c., potrivit cărora, activitatea agenților economici și a organizatorilor de evenimente, va fi adaptată în funcție de incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, a localității din care fac parte.

Astfel de activități vor fi intensificate în perioada următoare, pe raza întregului județ, fiind vizate zonele aglomerate, localurile publice, instituțiile publice și transportatorii, scopul acestora fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Reamintim obligația Comitetelor locale pentru situații de urgență de a adopta măsuri specifice în vederea prevenirii și controlului infecțiilor generate de virusul SARS-COV-2 la nivel local, precum și obligația desfășurării în regim permanent a activității tuturor centrelor operative pentru situații de urgență cu activitate temporară”, insistă prefectul Dan Nechifor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...