La 614 ani de la prima atestare documentară, municipiul Dorohoi a primit 40 de milioane de lei

Peste 41,4 milioane lei vor ajunge în județul Botoșani pentru finanțarea a trei investiții. Este vorba de trei proiecte pentru care ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a semnat miercuri (n.r. – 6 octombrie a.c.) contractele de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Cea mai mare parte din bani, adică peste 40 de milioane de lei, vor ajunge în municipiul Dorohoi. Astfel, 23.287.496,19 lei vor fi alocați pentru reabilitarea unităților de învățământ și a infrastructurii rutiere, iar 16.739.260,35 lei pentru îmbunătățirea calității vieții populației. Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, spune că banii vor fi utilizați în modernizarea și reabilitarea unor străzi din oraș, probabil ultimele care nu au fost refăcute, dar și pentru reabilitarea unor clădiri cum ar fi sediile a două școli generale, numerele 7 și 8, reabilitarea Casei de cultură și înființarea unui centrul cultural pentru seniorii din oraș. „În ultimii ani am atras fonduri europene care totalizează undeva la aproape 100 de milioane de euro, pe diverse axe de finanțare, și pot spune că fața municipiului s-a schimbat total. Semnarea celor două contracte de finanțare prin POR au venit ca o încununare a eforturilor noastre pentru că evenimentul a coincis cu un alt moment important din viața municipiului și anume împlinirea a 614 ani de la prima atestarea documentară a localității”, a spus primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Un alt contract semnat miercuri, în valoare de 1.373.512,46 lei, vizează construcția unei grădinițe în satul Hilișeu Crișan (comuna Hilișeu Horia).

Prin urmare, județul Botoșani va beneficia de aproape 20 la sută din finanțările semnate în această tranșă de ministrul Dezvoltării. Asta pentru că, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), valoarea totală a celor 13 contracte finanțate prin POR, semnate miercuri este de 211.076.947,23 lei. Potrivit MDLPA, banii vor să fie utilizați pentru modernizarea infrastructurii educaționale și sociale, eficientizarea energetică, precum și reabilitarea străzilor și a sistemului de iluminat public în mai multe localități din țară.

Alte 14 proiecte semnate miercuri vin în sprijinul mediului de afaceri, prin diversificarea activității, extinderea capacităților de producție, achiziționarea unor echipamente performante sau dezvoltarea de noi produse.

 

Deja ai votat!