Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită la Botoșani

Pe 10 octombrie se sărbătorește Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, iar cu acest prilej Direcția Județeană pentru Agricultură (DAJ) Botoșani, împreună cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Botoșani, organizează un eveniment cu scopul creării unei legături directe între producătorii și consumatorii din județ, dar și pentru o mai bună promovare a produselor agroalimentare locale.

Astfel, activitatea se va desfășura duminică, 10 octombrie, începând cu ora 12.00, în fața Palatului Administrativ, din Piața Revoluției. „Acțiunea se dorește a fi un semnal adresat atât producătorilor locali, cât și consumatorilor, prin care DAJ asigură toată disponibilitatea, în vederea încurajării consumului de produse locale. Botoșănenii vor avea astfel din nou posibilitatea să achiziționeze legume și fructe proaspete de sezon, dar și produse tradiționale atestate din Botoșani, direct de la producătorii locali”, au transmis reprezentanții instituției.

La eveniment vor fi prezenți expozanți – producători din județul Botoșani, în special cei care dețin atestat de produs tradițional, pe toate categoriile de produse.

În cadrul activității de pe 10 octombrie vor fi și momente artistice susținute de Orchestra „Rapsozii Botoșanilor”.

Deja ai votat!