Creşte numărul profesorilor şi elevilor confirmaţi cu Covid

Situaţie îngrijorătoare în învăţământul botoşănean. De la zi la zi creşte numărul elevilor şi profesorilor depistaţi cu Covid. Ultima centralizare arată că 93 de cadre didactice, şapte angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi 12 din rândul personalului nedidactic au fost confirmaţi ca având Covid. La aceştia se adaugă şi 173 de elevi confirmaţi pozitiv. „Conform noului ordin, situaţia centralizată la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean se schimbă în funcţie de numărul de cazuri de îmbolnăviri confirmate la grupă/clasă. Începând cu 7 octombrie, comuna Roma a intrat în scenariul 1, cu activitatea didactică derulată cu prezenţă fizică în şcoală. Astăzi, 8 octombrie, au intrat în online (scenariul 2) elevii din Bucecea. Drept urmare, avem acum 3003 de elevi în online, respectiv 162 de clase/grupe”, a anunţat Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Penultima centralizare indica faptul că 83 de cadre didactice şi 147 de elevi au Covid. Din acest motiv 164 de clase, totalizând 2.299 de elevi, îşi desfăşoară activitatea în mediul online.

Regretăm enorm faptul că din ce în ce mai multe clase au elevi bolnavi sau contacţi ai unor membri de familie şi din această cauză sunt nevoiţi să participe la ore online. Le dorim multă sănătate tuturor elevilor şi familiilor acestora, precum şi întregului personal din sistemul de învăţământ. Monitorizăm cu atenţie buna desfăşurare a activităţilor atât în format fizic, cât şi online, pentru parcurgerea materiei. De asemenea, suntem preocupaţi de respectarea măsurilor de siguranţă în şcoli, pentru evitarea focarelor şi menţinerii unui număr  cât mai redus de îmbolnăviri”, declara în urmă cu câteva zile Ada Macovei, inspector şcolar general.

Deja ai votat!