Fals pregătit pentru Franța descoperit la trecerea frontierei

Falsurile descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca par să nu se mai sfârșească. S-a întâmplat și joi seară (n.r. 7 octombrie a.c.), când în PTF Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă ocazională cu destinația Franța.

În baza profilului de risc, a fost efectuat un control amănunțit, în portmoneul bărbatului fiind găsită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia cetățeanului respectiv. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de identitate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că este vorba de un fals.

Pus în situația să explice cum a ajuns în posesia lui, bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unui prieten și intenționa să-l folosească pentru a obține mai ușor un loc de muncă. Acuzat de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, bărbatul s-a ales cu un dosar penal.

 

Deja ai votat!