Hoț de mașini capturat de polițiști după o urmărire pe zeci de kilometri. A schimbat și numerele mașinii

Un tânăr care a furat o mașină, iar mai apoi i-a schimbat numerele de înmatriculare a fost urmărit de polițiști pe o distanță de zeci de kilometri. Capturat, individul a ajuns în spatele gratiilor.

Scenele s-au petrecut în urmă cu două zile, mai exact pe 6 octombrie a.c., după ce un bărbat de 48 de ani, din comuna Sulița, și-a lăsat Mercedesul Vito parcat pe drumul comunal, în fața locuinței, iar la un moment dat a realizat că mașina i-a dispărut. Bărbatul a sunat imediat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor.

A urmat o operațiune de proporții, mașina cu pricina fiind dată în consemn. Dar ce a urmat a întrecut orice închipuire. „În urma verificărilor a fost depistat autoturismul în trafic, pe raza comunei Lunca, însă în momentul efectuării semnalului de oprire, conducătorul auto și a continuat deplasarea pe mai multe drumuri de exploatare agricolă și forestiere, fiind urmărit de polițiști până în comuna Trușești, unde a abandonat autovehiculul și s-a ascuns în curtea unei femei de 84 de ani”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Capturat de polițiști, individul a fost verificat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o îmbibație de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, verificările efectuate de polițiști au scos la iveală că între timp individul schimbase plăcuțele de înmatriculare cu unele false, de Germania și avea dreptul de a conduce autovehicule anulat.

Condus la sediu pentru verificări, tânărul, Ilie Dănuț P. a fost reținut în primă fază de polițiști, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat în fața magistraților de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Măsura nu este definitivă întrucât tânărul a contestat decizia judecătorilor la Tribunalul Botoșani.

Polițiștii continuă cercetările, suspectul urmând să fie anchetat pentru furt calificat, conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

 

Deja ai votat!