Mai mult de jumătate dintre paturile din spital sunt pentru bolnavii Covid

Peste 50% din paturile aflate în blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, aflat pe strada Marchian 11 sunt destinate pacienţilor Covid confirmaţi. Astfel, din cauza numărului mare de îmbolnăviri de Covid19, de aproximativ două săptămâni conducerea unităţii sanitare a luat decizia limitării internării pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale cronice cu operaţii programabile, care nu reprezintă urgenţe chirurgicale şi s-a diminuat cu 50% numărul sălilor de operaţii din blocul operator, jumătate din acesta fiind transformat în secţie ATI non covid.

Reprezentanţii spitalului susţin că asistenţa medicală acordată pacienţilor oncologici nu a fost afectată, deoarece Secţia Oncologie are circuit distinct atât pentru spitalizarea continua cât şi pentru internările de zi. Pentru celelalte specialităţi medicale şi chirurgicale Non Covid există posibilitatea evaluării de către medicii specialişti pentru fiecare specialitate (cardiologie, neurologie, chirurgie generală, chirurgie plastică, urologie, NCH, BFT,  alergologie, diabet şi boli metabolice, nefrologie, dermatologie, gastro-enterologie, endocrine, medicină internă, oftalmologie, ORL-OMF, ortopedie ) atât în Ambulatorul de specialitate, cu programare prealabilă la numărul de telefon mobil afişat pe site-ul Spitalului Judeţean cât şi prin spitalizare de zi, dacă sunt necesare investigaţii suplimentare.

Apel făcut către bolnavi 

„În ceea ce priveşte investigaţiile imagistice recomandăm efectuarea acestora pe bază de bilet de trimitere de la medicul specialist. Se pot efectua cu programare următoarele investigaţii: Echografii, Radiografii, C.T, RMN”, au transmis reprezentanţii spitalului.

Conducerea spitalului a făcut din nou apel către medicii de familie, dar şi către pacienţi să se adreseze medicilor specialişti din Ambulatorul de specialitate pentru a reduce presiunea pe Serviciul UPU care este suprasolicitat şi aglomerat de urgenţele medico-chirurgicale şi de pacienţii cu simptomatologie Covid. „Rugăm să înţelegeţi contextul epidemiologic nefavorabil şi să aveţi în vedere grija noastră de a nu refuza pacienţii care se adresează Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu rugămintea şi recomandarea de a creşte adresabilitatea în Ambulatorul de specialitate şi pentru a reduce presiunea de  la nivelul Serviciului UPU şi secţiilor implicate direct în tratarea pacienţilor Covid confirmaţi”, au mai transmis reprezentanţii SJU.

Deja ai votat!