Pedofil condamnat la închisoare cu executare. Inițial Judecătoria Dorohoi l-a lăsat în libertate

Un bărbat de 42 de ani, care a agresat sexual o fetiță de 4 ani pe o stradă din municipiul Dorohoi, a fost condamnat la trei ani și 2 luni de închisoare cu executare. Sentința definitivă a fost pronunțată astăzi (n.r. – vineri, 8 octombrie a.c.) de Curtea de Apel Suceava, după ce magistrații au majorat pedeapsa aplicată de Judecătoria Dorohoi și au revocat măsura suspendării executării pedepsei dispusă în primă fază de instanța de fond.

Faptele s-au petrecut pe 11 septembrie 2020, pe strada 1 Decembrie din municipiul Dorohoi, când individul, Mihai Murariu, s-a apropiat de fetița de 4 ani și a mângâiat-o în zona intimă. Aflată în apropiere, o altă fetiță de 6 ani a reacționat la comportamentul bărbatului, moment în care acesta a prins-o de braț. Fetița a început să țipe, iar individul a încercat să dispară.

Ridicat de polițiști, Mihai Murariu a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală și lovire sau alte violențe, dar o lună mai târziu el a fost plasat în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită ulterior cu cea a controlului judiciar.

Trimis în judecată pentru cele două infracțiuni, bărbatul a fost condamnat în primă fază de Judecătoria Dorohoi la o pedeapsă cu suspendare. Una dintre victime a formulat însă apel, iar în rejudecare magistrații Curții de Apel Suceava au majorat condamnarea și au dispus executarea în regim de detenție. Prin urmare, bărbatul urmează să fie ridicat de polițiști și încarcerat.

 

Deja ai votat!