Focul a făcut prăpăd într-o gospodărie. Sute de păsări și zeci de animale au murit

Sute de păsări și zeci de animale au murit vineri seară (n.r. – 8 octombrie a.c.) în urma unui incendiu violent într-o gospodărie din comuna Tudora. Focul a fost stins de pompierii botoșăneni, după aproximativ șase ore de muncă asiduă.

Flăcările au cuprins depozitul de furaje, o anexă folosită de proprietar ca adăpost pentru păsări și iepuri, dar și acoperișul casei. Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tudora, cu un buldoexcavator, au intervenit și au încercat să limiteze dezastrul. „Când forțele de intervenție au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 600 metri pătrați. Pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de multă apă, autospecialele fiind realimentate de mai multe ori”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Focul a distrus aproximativ 50 tone furaje, anexa unde erau păsările și iepurii, acoperișul casei, 20 geamuri și o ușă din PVC și trei uși din lemn. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse 350 rațe și 60 iepuri. În schimb, pompierii au salvat bunurile din interiorul casei. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

 

Deja ai votat!