sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăLocalÎncă un vot în CL pentru Consiliul de Administraţie de la Eltrans

Încă un vot în CL pentru Consiliul de Administraţie de la Eltrans

Actualul deliberativ local ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru modul în care a reuşit să blocheze activitatea societăţii de transport local. Pe 23 octombrie se va împlini un an de când Eltrans nu are Consiliu de Administraţie şi asta din cauza luptelor politice din CL.

În şedinţa din 12 octombrie, consilierii municipali vor avea la ordinea de zi încă un proiect care vizează CA-ul de la Eltrans. Această structură de conducere a fost votată pe 20 septembrie, însă respectiva hotărâre nu a inclus şi un articol referitor la convocarea Adunării Generale a Acţionarilor. Altfel spus, este nevoie de încă un vot prin care CL-ul să convoace AGA. După votul în CL, AGA din care fac parte viceprimarul Bogdan Buhăianu şi Călin Bosovici, consilier municipal PSD, ar urma să se întrunească până la data de 26 octombrie pentru a da undă verde noului CA.

CA-ul provizoriu a fost votat luna trecută

Pe 20 septembrie 2021, în CL a fost votat un Consiliu de Administraţie provizoriu la Eltrans, din care fac parte Cătălin Ursu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu – Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc. Practic, în afară de Cătălin Ursu, ceilalţi membri sunt cei votaţi şi în luna aprilie 2021. Cătălin Ursu l-a înlocuit pe Cătălin Pădurariu. Acest CA este rezultatul întelegerii politice dintre PSD şi USR.

Consilierii liberali nu au participat la vot şi au părăsit sala de şedinţe. Ulterior şi viceprimarul Liviu Toma a anunţat că nu participă la vot, motivând că aşteaptă deciziile instanţei. Noul CA a întrunit 13 voturi, 11 date de consilierii PSD şi două de cei de la USR.

Noul CA ar urma să aibă un mandat de şase luni, dar nu mai târziu de pronunţarea unei hotărâri definitive în cele trei dosare care se află pe rolul instanţelor de judecată.

Lupta politică din CL a generat problemele de la Eltrans

Eltrans se confruntă cu o situaţie fără precedent din cauză că, în deliberativul local, interesele politice sunt peste aşteptările cetăţenilor. Astfel, de aproximativ un an, consilierii municipali nu au reuşit să ajungă la un consens în privinţa administratorilor Eltrans.

În toamna anului trecut a fost încheiată procedura de selecţie a noilor administratori, firma care a făcut selecţia propunând municipalităţii ca membri în CA să fie Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Aflat la finalul mandatului, primarul Cătălin Flutur nu a iniţiat atunci o hotărâre vizând numirea acestor administratori, motivând că nu doreşte să fie acuzat că a forţat lucrurile pentru a-şi numi în CA colegii de partid. Ulterior, după instalarea actualului deliberativ local, cei cinci administratori propuşi nu au fost doriţi în structura de conducere a Eltrans pe motiv că sunt liberali.

Pe 14 aprilie 2021 a fost numit un CA provizoriu din care făceau parte Cătălin Pădurariu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu – Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc.

În luna iulie, prefectul Dan Nechifor a solicitat în instanţă anularea Hotărârii 120, adoptată de Consiliul Local Botoşani în şedinţa din 14 aprilie 2021, având ca obiect împuternicirea reprezentanţilor Municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor a Eltrans, în vederea demarării procedurii de selecţie şi de numire a administratorilor provizorii. Iniţial, Prefectura a solicitat revocarea hotărârii din 14 aprilie, însă, cum acest lucru nu s-a întâmplat, instituţia s-a adresat instanţei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.8 ° C
19.6 °
14.4 °
85 %
1.4kmh
96 %
sâm
26 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
15 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...