Tot mai multe decese din cauza Covid

Nu mai puțin de nouă botoșăneni au fost răpuși de noul coronavirus, după cum anunță Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Cinci dintre decese au fost raportate pentru data de 8 octombrie, alte patru decese în dimineaţa zilei de 9, iar patru dintre decese au avut loc în dimineața zilei de 8 octombrie. Pacienții sunt cu vârste între 53 și 93 de ani.

Este vorba despre doi bărbaţi, de 54 şi 55 de ani, din Rădăuţi Prut şi Botoşani, o femeie de 76 de ani, un bărbat de 70 de ani, din Botoşani, dar şi o femeie de 93 de ani, din Copălău. Aceşti au decedat în seara zilei de 8 octombrie, fiind diagnosticaţi cu insuficienţă cardiacă, tumoră, obezitate, hipertensiune arterială sau bronhopneumonie.

Alţi patru au decedat în dimineaţa zilei de 9 octombrie. Este vorba despre o femeie de 75 de ani, cu diabet zaharat, o femeie de 80 de ani din Blăndeşti, cu anenmie şi diabet, şi alte două femei, de 71 şi 80 de ani, din Hăneşti şi Rădăuţi Prut.

Toți cei 9 sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați. Sâmbătă au fost raportate 154 de noi cazuri de coronavirus.

Dintre cei decedaţi, doar o persoană a ajuns pe secţia de tetrapie intensivă Covid. Una a murit în Urgenţe, alta la domiciliu, iar restul pe secţii de suuport covid, pentru că nu mai aveau loc la reanimare.

Deja ai votat!