Aproape 2.000 de persoane sunt bolnave de Covid în județ

Autorităţile sanitare au raportat astăzi 117 noi cazuri de Covid depistate în judeţ. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 59, au fost depistate în municipiul reşedinţă de judeţ, urmat de Dorohoi, unde au fost nouă cazuri şi Ungureni cu cinci cazuri.

În ultimele 24 de ore, trei persoane și-au pierdut viața din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Este vorba despre trei femei cu vârste între 71 și 91 de ani. Două dintre acestea sunt din municipiul Botoșani și una din Dorohoi. Niciuna dintre acestea nu a fost vaccinată împotriva Covid și toate sufereau și de alte afecțiuni.

În prezent la nivelul județului sunt 1921 de cazuri active de Covid19, iar 947 dintre acestea sunt în municipiul reședință de județ.

În prezent cinci localităţi din judeţ sunt în carantină din cauza numărului mare de bolnavi. Este vorba despre Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni. De asemenea alte 16 localităţi sunt în scenariul roşu după ce a fost depăşit indicele de trei cazuri la mia de locuitori. În această situaţie este şi municipiul Botoşani, care a ajuns la un pas de carantină după ce rata de infectare a ajuns la 7,96 cazuri la mia de locuitori.

Deja ai votat!