Peste 330 de botoşăneni vaccinaţi la Cornişa

Teama de restricţiile impuse celor nevaccinaţi a adus o mulţime de botoşăneni la maratonul de vaccinare.

În total, 332 de botoşăneni au ales să se vaccineze, sâmbătă şi duminică, la Cornişa, în cadrul maratonului de vaccinare organizat de DSP Botoşani. Sâmbătă au fost 124 de vaccinări, în timp ce a doua zi au fost 208. Chiar de la primele ore, câteva zeci de persoane au luat cu asalt centrul de vaccinare provizoriu de la Cornișa, deschis doar pe perioada acestui final de săptămână. Potrivit autorităţilor, peste 160 de botoşăneni au ales să se vaccineze cu prima doză în cele două zile, speriaţi de restricţiile la care sunt supuse persoanele care nu se vaccinează.

Astfel, din cei 332 de botoşăneni care s-au vaccinat la Cornişa, aproape jumătate au fost persoane vaccinate pentru prima dată, vaccinul preferat fiind Johnson&Johnson. Ceilalţi au fost botoşăneni vaccinaţi cu a doua sau a treia doză.
Direcția de Sănătate Publică Botoșani a organizat, cu sprijinul DSPSA, al Primăriei și al Prefecturii Botoșani, în acest weekend, un maraton de vaccinare la Parcul de Agrement Cornișa, în incinta Patinoarului.

Botoșănenii au putut fi imunizați cu vaccinul Pfizer, Moderna și Janssen sâmbătă (9 octombrie) și duminică (10 octombrie), de la ora 09.00 până la ora 19.00, nefiind necesară o programe. “Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Le mulțumesc celor care s-au implicat în acest demers, reprezentanții DSPSA, Primăria și Prefectura, precum și cadrelor medicale”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al DSP Botoșani.

Deja ai votat!