Amenzi de 10.000 de lei aplicate de jandarmi în numai câteva zile

Misiunile executate weekend-ul trecut de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani s-au finalizat cu aplicarea a 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei.

„Accentul pe timpul acțiunilor organizate în cooperare cu efective de poliție sau independent a fost pus pe verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, stabilite de autoritățile competente, precum pe săvârșirea faptele care aduc atingere bunei conviețuiri în comunitate”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Nerespectarea măsurilor sanitare s-a concretizat în amenzi însumând 4.000 de lei, diferența până la suma de 10.000 de lei fiind reprezentată de sancțiunile care au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, misiunile jandarmilor și polițiștilor au continuat în localitățile carantinate, pentru reducerea incidenței noilor cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2. De luni dimineață, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au luat măsurile necesare pentru carantinarea comunei Sulița pentru o perioadă de 14 zile.

„Intrarea sau ieșirea din zona carantinată este interzisă prin alte zone și căi de acces în afara celor deschise circulației publice, pe drumurile județene, comunale și forestiere. Aducem la cunoștința locuitorilor că pe timpul aplicării carantinei, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, a adăugat Dan Izotov.

 

Deja ai votat!