Carte de identitate falsă descoperită de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit în posesia unui cetățean din Republica Moldova o carte de identitate românească, ce s-a dovedit a fi falsă. S-a întâmplat sâmbătă, pe 9 octombrie a.c., când în PTF Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui autocar înmatriculat în Cehia, ce efectua o cursă regulată Plzen – Chișinău.

În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, iar în portofelul bărbatului a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române. „Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de identitate, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, având imprimată fotografia persoanei în cauză, însă datele de identificare aparțineau unei alte persoane, copiate de pe o altă carte de identitate valabilă. Bărbatul a declarat că a procurat documentul fals prin intermediul unui cetățean ucrainean, de la locul de muncă din Cehia, pentru suma de 2.500 coroane”, a arătat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

 

Deja ai votat!