Marijuana descoperită în cutia de pantofi. Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate au intrat pe fir

Circa 10 grame de marijuana au fost descoperite în Punctul de trecere a Frontierei (PTF) Stânca, în bagajele unui tânăr care se întorcea din Cehia și se îndrepta spre Republica Moldova. Drogurile au fost descoperite într-o cutie de pantofi pe care tânărul o avea în rucsac. Dat în vileag, suspectul a recunoscut în final că a cumpărat „iarba” pentru consum propriu.

Incidentul a avut loc duminică dimineața (n.r. 10 octombrie a.c.), când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui autocar înmatriculat în Cehia ce efectua o cursă regulată Plzen-Chişinău.

Polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni și au dispus efectuarea unui control amănunțit, împreună cu agenții vamali. În timpul acestor verificări, în cutia de pantofi din rucsac au fost găsite circa 10 grame de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, ambalată in folie de aluminiu, care părea a fi marijuana. Ulterior, în urma controlului bagajului de cală, a fost descoperit și dispozitivul de mărunțit. „Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Audiat, tânărul a susținut că a cumpărat substanța din Cehia pentru consum propriu, plătind suma de 1.000 de coroane.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept precum și introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri.

 

 

Deja ai votat!