Pesediști din Botoșani se întorc la dragostea dintâi

Partidul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, ieșit de curând din pușcărie, și-a făcut filială și la Botoșani.

Președinte interimar este fostul deputat PSD Răzvan Rotaru (foto), care spune că a avut mai multe runde de discuții cu Codrin Ștefănescu și cu Liviu Dragnea.

Deși Rotaru anunță într-un comunicat că a părăsit PSD, dar nu e de acord cu traseismul politic și că a fost „o decizie grea”, în același comunicat declară, referitor la propria persoană că „după cum probabil ati observat și voi, nu se mai punea problema de vreo șansă de carieră politică în PSD”.

Răzvan Rotaru mai anunță că i s-au alăturat foștii pesediști Tamara Ciofu, fost deputat și Costică Macaleți, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani înainte de alegerile locale.

De-a lungul lungii sale cariere politice, în care a lucrat doar la stat sau a fost parlamentar, fostul pesedist Macaleți a repetat de multe ori că el este „un soldat disciplinat al partidului”. După ce s-a pensionat direct din funcția de președinte al CJ, Costică Macaleți nu a mai fost numit în nici o funcție la stat. Probabil atunci a dispărut și disciplina de partid.

În comunicat, Răzvan Rotaru anunță că noul partid „susține țara, familia, identitatea națională, bunăstarea fiecărui cetățean, precum și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român”.

Având în vedere valorile anunțate în program și discursurile celor doi conducători, Ștefănescu și Dragnea, noua formațiune politică se va adresa segmentului electoral care este, deocamdată, capitalizat de AUR.

 

Deja ai votat!