vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPeste 10.000 de cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii botoșăneni

Peste 10.000 de cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii botoșăneni

Peste 10.000 de cărți funciare vor fi înmânate proprietarilor de terenuri agricole din 14 comune din judeţul Botoşani, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani. Cele peste 10.000 cărți funciare întocmite au fost înregistrate în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară ca urmare a lucrărilor de cadastru sistematic finalizate la nivel de sector cadastral, în cadrul Etapei a VI-a de finanțare acordată de ANCPI.

Imobilele înregistrate de OCPI Botoșani aparțin locuitorilor din Bălușeni, Blândești, Cordăreni, Darabani, Dersca, George Enescu, Mihălășeni, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți Prut, Santa Mare, Suharău, Todireni, Trușești și Vlăsinești.

“În perioada imediat următoare OCPI Botoșani va preda cărțile funciare pentru pentru a fi înmânate proprietarilor, persoane fizice și juridice, din comunele Bălușeni George Enescu, Păltiniș, Rădăuți Prut, Suharau Trușești și Vlăsinești. Iar pentru celelalte UAT-uri, predarea cărților funciare va avea loc în luna noiembrie a acestui an, au transmis reprezentanții instituției.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Cartea funciară este documentul care oferă informații despre situația juridică a unui imobil. În aceasta sunt atestate date precum: identitatea proprietarului, date despre ipotecă, date referitoare la un eventual pre-contract, vecini, drepturi de uzufruct și nu numai. Aceasta este necesară în diverse situații cum ar creditare, vânzare sau înregistrare.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...