Vania Atudorei, cetățean de onoare al municipiului, și-a lansat cartea și în județul vecin

Vania Atudorei, un renumit microbiolog botoșănean, și-a lansat astăzi volumul „Jurnal de întâlniri excepționale” la Biblioteca Universității ,,Ștefan ce Mare” din Suceava.
În urmă cu aproape două săptămâni acesta a avut o lansare de carte și în cadrul evenimentelor desfășurate cu prilejul aniversării a 53 de ani de activitate artistică a Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani.

„Cartea are 444 de pagini, cu 95 de interviuri, sunt mai multe, însă urmează să apară într-un alt volum. Volumul prezintă interviuri realizate în cincizeci de ani, la puntea dintre secolele XX și XXI. Majoritatea sunt cu artiști și cu oameni de știință români, dar sunt și din străinătate. Mai mult de o treime sunt interpreți de muzică populară, de operă, operetă, nume celebre din istoria acestor domenii. Materialele acestea odată publicate, dispar. La radio asculți emisiunea, apoi gata, s-a terminat. În ziar la fel, apare într-o zi după se uită. Dar o carte rămâne și peste secole. Cum spunea poetul,<< îți voi lăsa drept bunuri după moarte decât un nume adunat pe o carte>>”, declara recent Vania Atudorei care este și cetățean de onoare al municipiului.

Stabilit în Canada, profesorul universitar doctor Vania Atudorei este microbiolog federal al RMCCM (Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologists) și supervizor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montreal, cu dublu doctorat în microbiologie  (Elveția și Canada)și cu o experiență de peste 40 de ani.

Potrivit monitorulsv.ro prezentarea volumului va fi realizată de profesorul universitar doctor Lora Bostan, istoric literar de la Universitatea ,,Yurii Fedkovici” din Cernăuţi, iar amfitrionul acestei întâlniri va fi Directorul Bibliotecii USV, profesor universitar DHC. Sanda-Maria Ardeleanu. Întâlnirea va beneficia și de un moment artistic susținut de invitatul autorului, taragotistul Dumitru Dobrican.

Deja ai votat!